بهار و تابستان                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (5 مشاهده)
مقدمه و هدف: کشاورزی فعالیتی توأم با مخاطرات گوناگون از جمله خطرات تولیدی و بازاری و مالی می­باشد. کشاورزان برای به حداقل رساندن خطرات فعالیت­شان، برنامه­های گوناگونی را مورد استفاده قرار می­دهند. هدف از انجام این مطالعه، شناسایی عوامل مؤثر بر پذیرش بیمه محصولات کشاورزی با استفاده از مدلسازی شبکه عصبی مصنوعی می­باشد.
مواد و روش­ها: جمع­آوری اطلاعات بر اساس داده­های میدانی انجام گرفت. اطلاعات میدانی از طریق تکمیل پرسشنامه در شهریورماه 1400 جمع­آوری گردید. پرسشنامه­ها به طور تصادفی بین 200 نفر از زارعان و باغداران شهرستان ساری توزیع گردید. جهت انجام پژوهش از مدلسازی شبکه عصبی مصنوعی و متغیرهای مستقل اندازه مزرعه، تجربه فعالیت کشاورزی، وضعیت بیمه محصولات کشاورزی در سه سال گذشته، تصمیم به استفاده از بیمه در سال آینده و متغیر وابسته رضایت کشاورزان از ارائه خدمات بیمه محصولات کشاورزی استفاده گردید.
یافته­ ها: بررسی نتایج بدست آمده نشان داد که به ترتیب ضریب اهمیت، وضعیت بیمه محصولات کشاورزی در سه سال گذشته، اندازه مزرعه، تجربه فعالیت کشاورزی، تصمیم به استفاده از بیمه در سال آینده، بر رضایت کشاورزان از ارائه خدمات بیمه محصولات کشاورزی مؤثر می­باشد. همینطور، ضریب اهمیت نرمال شده رابطه نسبی و قدرت پیش­بینی هر یک از متغیرها نشان داد که وضعیت بیمه محصولات کشاورزی در سه سال گذشته با 100 درصد و تصمیم به استفاده از بیمه در سال آینده با 9/73 درصد به­ترتیب بیشترین و کمترین قدرت را در پیش­بینی رضایت کشاورزان از ارائه خدمات بیمه محصولات کشاورزی دارند.
نتیجه­ گیری: نتایج مطالعه نشان داد که عوامل مؤثر جهت تصمیم­گیری کشاورزان برای استفاده از خدمات بیمه محصولات کشاورزی، به ترتیب تأثیرگذاری، وضعیت بیمه در سه سال گذشته، اندازه مزرعه، تجربه فعالیت کشاورزی و تصمیم به استفاده از بیمه در سال آینده می­باشد.

     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت ریسک بازار و تولید محصولات کشاورزی و منابع طبیعی
دریافت: 1402/6/6 | پذیرش: 1402/7/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به اقتصاد و امنیت غذایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Economics and Food Security

Designed & Developed by : Yektaweb